Su Arıtma Filtre Değişimi Yapılmazsa Ne Olur ?

Reverse Osmosis Su arıtma cihazları sağlıklı ve temiz su içmek için tasarlanmış cihazlardır. Bu ürünler belli aşamalardan suyu geçirerek  içilebilir hale getirmektedir. Elbette her kullanılan ürünün belli bir ömre sahip olması gibi bu tür ürünlerde kullanılan ekipmanlarında belli bir kullanım ömrü vardır.

Su arıtma cihazlarında filtrelerin değişimi yapılmaz ise ne olur sorusunun cevabı aslında çok basit. Filtreleri değişmeyen su arıtma cihazını kullanmanın bir manası olmaz. Çünkü yaradan çok zarar getirme ihtimal daha yüksektir. Su arıtma cihazlarında kullanılan filtrelerin hepsinin ayrı ayrı görevleri vardır. Bu filtreler üzerinden geçen su miktarı hesaplanarak üretilmektedir. Bu yüzden belli aralıklar ile değişmesi gerekmektedir.

Su arıtma cihazlarında filtre değişiminin önemi

Su arıtma sektörünün gelişmesinden sonra piyasaya merdiven altı dediğimiz olay çok daha hızlı yerleşti. Su arıtma sektöründe gerek cihazda gerekse cihaz içerisinde kullanılan filtre ve benzeri ekipmanlarda kalitesiz ve kontrolsüz ürünler daha çok yaygınlaştı. Çünkü müşteri ucuz ürün aramaktadır. Hem ucuz olsun hem kaliteli olsun. İşte ” ucuz” ve “kaliteli” kelimelerinin normalde yan yana gelmeyeceği bir dünya da su arıtma sektöründe bu iki kelime kardeş gibi kullanılmaktadır. Oysa böyle bir durum asla olamaz. Kalite ayrıcalık getiren bir kavramdır. Ucuz basitlik getirir.  Bu yüzden sağlık için kullanılan su arıtma cihazlarında filtre değişimi çok önemli bir faktördür.  Sağlıklı su içmek için kullanılan bu ürünlerde bakım ve filtre değişimi çok dikkat edilmesi gereken faktörlerin yanında gelir.

Peki Su arıtma cihazlarında kullanılan bütün filtreler aynı mıdır ?

Aslında kullanıcılar su arıtma cihazlarında kullanılan filtrelerin hepsinin aynı olduğunu düşünmektedir. Fakat bu durum böyle değildir. Çünkü su arıtma cihazlarında kullanılan filtreler görev bakımından aynı olsa da şekil ve kapasite  bakımından farklılıklara sahiptirler. Bazı modellerde marka farkı olsa da filtre modelleri aynıdır. Birbirine uyumludur. Ancak bu her filtrenin her su arıtma cihazına olacağı manasına gelmez.

Su arıtma sektörü aslında çok önemli bir sektör olmasına rağmen gereken değer ülkemizde verilmemektedir. Bu durum ayrıca su istimale açık hale getirmektedir. Bugün internete bakıldığında bir çok ürün ve model çok çok farklı fiyatlar görülmektedir. Bu dolayısı ile kullanıcıların kafasında karışıklığa sebep olmaktadır.