Su Arıtma cihazından su gelmiyor !!!

Su arıtma cihazından su gelmiyor; ise bu gibi durumlarda bir kaç sebep olabilir. Elbette her cihazın özelliğine göre bu arıza durumu da değişmektedir.Ancak biz genel olarak en çok karşılaşılan sebepleri yazmaya çalışalım.

Su arıtma cihazları belli prensip üzerine çalışan makinelerdir. Düzgün ve verimli çalışabilmesi için gerekli bazı koşullar sağlanmalıdır. Yoksa cihazda istenilen verim sağlanamayacağı için sonuç üretim alınamayabilir.

Su arıtma cihazında bir bardak su alıyorum hemen bitiyor !!!

Dediğimiz gibi su arıtma cihazları birbiri ile kordineli çalışan ekipmanlardan meydana gelmektedir. Üzerindeki bütün ekipmanların belli görevleri vardır.Eğer Su arıtma cihazı çalışmıyor ise bakılması gereken bir kaç husus vardır.

Su arıtma giriş vanası kontrol edilmelidir. Bazı durumlarda sehven veya da başka bir şekilde giriş vanası kapalı pozisyonda kalabiliyor. bu kontrol edilmelidir.

Su arıtma cihazlarının filtre bakımı  düzgün ve zamanında yapılmalıdır. Filtrelerden su geçmeme gibi bir durumda cihaz üretim yapmaz. Bu durum diğer aksesuarlara da zarar verir. Buna özellikle dikkat etmek gerekir.

Elektrikli çalışan cihazlarda solenoid dediğimiz suya yön veren aç kapa mantığı ile çalışan aksesuar vardır. Bu belli dönemlerde birlikte çalıştığı sensörlere de bağlı olarak giriş suyunu kesebilir. Bu yüzden su arıtma cihazından su gelmiyor gibi bir durum ortaya çıkabilir.

Basıncın yüksek olduğu yerlerde bazı takılan basınç regülatörleri uzun zaman kullanımlardan sonra tıkanmalar meydana getirebiliyor. Bunun kontrolü sağlanmalıdır. aslına bakılırsa daha bir çok ekipman bu duruma sebep olabilir. Bunlar başlıca olanlardır. Siz böyle bir durum ile karşı karşıya kaldığınızda su arıtma teknik servis olarak firmamızı arayarak destek isteyebilirsiniz.